neljapäev, 5. veebruar 2009

Kaunis kauge planeet

On üks pisike planeet, mingi Sigma Tau-C705, keset lõpmatust ja kõiksust, kus elavad inimesed, kes unistavad vabadusest ja millal saaks ühe kolmevärvilise lipu vana torni tippu üles tõmmata. Aga siis tuleb üks sirge selja ja sirge lipsuga "fiisik", kes teeb pihuks ja põrmuks kõik ideed, miks see suvaline Sigma Tau peaks iseseisev planeedike olema, kellele ülejäänud kosmose seadused ei kehti.

Veel üks väga aktuaalne tükk eestlastele, eestlastest, eestlusest ja ... kommunismist.
Rein Oja mängitud akadeemik Gustav Naan tulistab nii usutavalt ja snaiperlikult fakte, teooriaid, hüpoteese kommunismi vajalikkusest, mis tundusid enamuses loogilised ja mõistuspärased, kuid ometi.. südames hakkas kiskuma, et küll on habras ja õrn see iseseisev Eesti Vabariik.

Lavakujundus oli minimalistlik, kus olulisim koht oli videokujundusel. Aga lihtsuses peitubki võlu ja sekundiga muutub kogu Draamateatri lava imeilusaks tähistaevaks, auditooriumiks must-valge publikuga või kirju tapeedi ja Stalini pildiga kabinetiks.

Lavastus nagu Gustav Naani elu - Põnev, Paradoksaalne, Pikantne.

2 kommentaari:

Danzumees ütles ...

Ilusat sõbrapäeva!

Eliza Day ütles ...

Oi, aitäh! Sulle samuti head eilset sõbrapäeva :D Nii kiire on, et pole isegi mahti teiste blogisid lugeda, enda omast rääkimata :)