teisipäev, 27. oktoober 2009

Kuidas siis mulle näis..

Oli mingi itaalia küla, kuhu saabusid kolm salapärast uut elanikku: ämm koos tütre ja väimehega. Aga tütart polnud keegi kunagi näinud. Nii et võib-olla tulid nad ka ainult kahekesi.

Ja nagu ikka väikestest kohtades kombeks, asusid ülejäänud külaelanikud mõnuga arutlema selle üle, kes need salapärased inimesed on ning miks nad tulid. Aga võib-olla need polnudki külaelanikud, vaid üks trupp näitlejaid lava taga grimmitoas.

Õnneks olid külaelanikud altid tõde välja selgitama, ning lasid ka loo peategelastel kõvasti sõna võtta ja olukorda selgitada. Aga võib-olla nad ei aidanudki tõde selgitada vaid sogasid ainult vett.

Kui külaelanikele lõpuks selge oli, kes need kaks musta riietuvat pentsikut tegelast on, tekkis nende ette veelgi suurem ja tähtsam küsimus: kumb neist hull on?!


Vot just selline janditaoline asi oligi. Aga väga stiilne jant, mida saatsid huvitav lavakujundus, ilus kunstnikutöö ja ääretult naljakad ning totakad tegelased oma lõbusate grimasside, miimika ja liigutustega. Sekka natuke ooperit, balletti ja kaootilist sebimist.


Ja vaadake ette, et te peale etendust liiga kauaks oma toolile lõpliku tõe üle juurdlema ei jää, sest muidu on Elisabet Tamm sunnitud teile kanderaamiga järele tulema.

"Nii see on (kui teile nii näib)" - Tallinna Linnateater

Kommentaare ei ole: