neljapäev, 30. oktoober 2008

Loogika ja meeste loogika

"Naistel ei ole hobisid. Neil on nende sisemaailm, kuhu minna, kui igav hakkab."

Milline äraütlemata lõbus õhtu õnnestus mul veeta meeste seltsis VAT Teatris. Tegelikult juba päris vana lavastus, aga millegipärast pole veel vaatama juhtunud. Talvel vist oli isegi suhteliselt kindel plaan, aga piletid olid kogu aeg välja müüdud ja alati tuli ka mõni teine teater ette.. :) Aga peale kaht viimast teatrikülastust sain aru, et väikesed teatrisaalid on mulle rohkem meeltmööda, mille peale ma lõpuks kätte võtsin ja "Meeste varjupaiga" ära vaatasin.

Küll mehe elu ikka on raske. Iga laupäev peab ta viis tundi järjest naise sabas mööda Viru keskuse poode sörkima ja takka kiitma, kui imehästi tema naisele punane värv sobib või kui sale ta kleidis välja näeb. Loogiline, et ka kõige tugevam mees ei pea sellisele pingele vastu ja nii nad valetavadki oma naistele, et käivad laupäeva õhtul teraapias või erakorralistel ärikohtumistel, ise Viru keskuse tagaruumides televiisorist, riidepuust meisterdatud antenni abil, jalgpalli vaadates ja õlut juues.
Ja millised värvikad tegelased seal kohtuvad! Tuleohutusspetsialist, kellele esmaabi anda oskavad naised meeldivad; ärimees, kes tutvumissaiti klikkjakepp.ee peab; lennukipiloot, kelle naise isa on miljonär aga ikkagi mehe puupaljaks on shopanud ja arvutiprogrammeerija, kes oma programmide kirjutamist Hemingway loominguga võrdleb.

Raivo E. Tamm, Tanel Saar, Margo Teder ja Janek Joost teevad kõik suurepärased rollid. Aga minu lemmikuks sai selles lavastuses Tanel Saar. Falcki turvamehe riietuses veidi madalalaubaline "tuletõrjuja", kel vahel isegi tundus peaaegu nagu neandertallase nägu ette tulevat, kui ta üritas selgeks teha, et tunnete näitamine pole tema stiil.

Seda lavastust võiks isegi veel vaadata, ja suurema seltskonnaga. Tegelikult oligi mul algne plaan kõik töökaaslased teatrisse vedada, aga meeskolleegid ajasid sõrad vastu.. Kuigi lavastus peaks just sobima ka neile, kes teatrit nagu tuld kardavad :D

"Tsauu. Kahe U-ga!"


"Meeste varjupaik" - VAT Teater

Kommentaare ei ole: